Bilim insanlarının muzları sarı tutmak için kullandıkları numara: Buzdolabında veya alüminyum folyoda saklanmıyor!

Tropic Şirketinden Devrim Niteliğinde Yenilik: Muzların Kahverengileşmesine Son!

İngiltere merkezli Tropic şirketinin araştırmacıları tarafından geliştirilen yeni bir teknoloji, muz severleri sevindirecek türden. Scanopy’de yer alan habere göre, “GEiGS” adı verilen bu yöntem, muzların hızla kahverengileşmesine çözüm sağlıyor.

Bu devrimsel yöntem, muzların içindeki yaşlanma genlerini hedef alarak etkisiz hâle getiriyor ve böylece meyvenin rengini ve dokusunu koruyarak daha uzun süre taze kalmasını sağlıyor. Standart genetiği değiştirme (GDO) işlemlerinden farklı olarak, GEiGS sadece muzun kendi mekanizmalarını kullanarak yaşlanma sürecini yavaşlatıyor, dışarıdan yeni bir gen eklemiyor.

İşlem görmüş muzlar, raf ömrü boyunca karakteristik lezzetlerini ve parlak sarı renklerini koruyarak tedarikçilere uzun nakliyat süreçlerinde önemli avantajlar sunuyor. Bu teknoloji, gıda taşımacılığında esneklik sağlamanın yanı sıra küresel ölçekte gıda israfını azaltma potansiyeline de sahip.

GEiGS’in potansiyel güvenlik endişelerini ortadan kaldırmak amacıyla kapsamlı toksikoloji testlerinden geçtiği ve sağlık otoritelerince onaylandığı belirtiliyor. Ancak büyük ölçekli uygulamaya geçebilmesi için uluslararası düzenleyici süreçlerinin tamamlanmasının beklendiği de ekleniyor.

Uzmanlar, GEiGS gibi yeniliklerin modern tarımda kimyasal katkı ve pestisit kullanımını azaltacak alternatif çözümler arayışını sürdürdüğünü vurguluyor. Bu sayede muz severler, gelecek yıllarda daha dayanıklı ve lezzetli muzlarla karşılaşacakları için heyecanlı olabilirler.

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Apple akıllı gözlükler için yeni bir çip geliştiriyor

Özellikle Meta gibi gözlüklerin piyasada yer almasının ardından harekete geçen Apple, sanal gerçeklik gözlüğünün ardından hem arttırılmış gerçeklik destekli hem de daha sade modeller üzerinde çalışacak.

Netflix yeni televizyon deneyimini tanıttı

Netflix, gelecek haftalarda üyeleriyle buluşturacağı ve tasarımının yanı sıra geliştirilmiş öneri ve arama sistemleriyle dikkati çeken yeni televizyon deneyimini duyurdu.

Elektriği taşıyabilen bakteri keşfedildi

Bu bakteri, vücudundaki nikel liflerle elektron taşıyarak enerji devrimini başlatabilir. Bilim, bakır tellerden çok daha ilginç bir alternatife işaret ediyor.

YouTube, mini oynatıcı tasarımını değiştiriyor!

YouTube, Android uygulamasındaki mini oynatıcı arayüzünü bir kez daha yeniliyor. Geçtiğimiz yıl yaptığı değişiklikle daha büyük ve işlevsel bir mini oynatıcı sunan platform, aldığı yoğun eleştiriler sonrasında, bu tasarımı geri çekiyor ve daha sade …