Türkiye’den 376 bin kat daha küçük! Zenginlik içinde yüzüyorlar

Monaco: Dünyanın En Zengin Ülkesi

Vatikan’dan sonra dünyanın en küçük ülkesi olan prenslik, lüks yaşam tarzı, vergi avantajları ve turizm gelirleri sayesinde dünyanın en zengin ülkesi olarak kabul görüyor. Düşük nüfusu ve olağanüstü derecede milyoner yoğunluğu onu bu konuma iten en büyük güç olarak görülüyor.

ATATÜRK HAVALİMANINDA 5,5 KAT KÜÇÜK

Monaco, İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’ndan bile yaklaşık 5,5 kat daha küçük olmasıyla dikkat çekiyor. Ancak bu küçük coğrafya, dünyanın en pahalı yaşam alanlarından birine ev sahipliği yapıyor.

Ülkede gayrimenkul fiyatları metrekare başına 100 bin euroyu aşarken, ev kiralamak isteyenlerin yerel bir bankada en az 500 bin euro bulundurduklarını kanıtlamaları gerekiyor. Bu durum, Monaco’yu lüks yaşamın merkezi haline getiriyor.

EURO PARA BİRİMİ KULLANIYOR

Anayasal monarşi ile yönetilen ülkenin başında Prens II. Albert bulunuyor. Savunması Fransa tarafından sağlanan Monaco, Avrupa Birliği üyesi olmamasına rağmen euro para birimini kullanıyor.

Monaco’nun zenginliğinin temelinde vergi avantajları büyük rol oynuyor. Ülkede gelir vergisi uygulanmazken (Fransız vatandaşları hariç), şirketler için de düşük vergi oranları sunuluyor. Bu durum, Monaco’yı küresel yatırımcılar ve uluslararası şirketler için cazip bir finans merkezi haline getiriyor.

TURİZM GELİRİ DE YÜKSEK

Aynı zamanda turizm geliri açısından da oldukça güçlü bir konumda olan ülke, her yıl dünyanın en prestijli otomobil yarışlarından biri olan Monaco Grand Prix’e ev sahipliği yapıyor. Monte Carlo Casino gibi lüks kumarhaneler de, ülkenin turistik cazibesini artıran unsurlar arasında yer alıyor.

Monaco yalnızca lüks ve finansla değil, bilimle de öne çıkıyor. Denizcilik araştırmaları alanında aktif olan ülke, Oşinografi Müzesi’ne ve dünyanın ilk koruma altına alınmış deniz habitatlarından birine ev sahipliği yapıyor.

Related Posts

Google’dan acil güvenlik uyarısı: 2 milyar hesap tehlikede

Gmail üzerinden gerçekleştirilen yeni bir siber saldırı yöntemi, yapay zekâ teknolojisinin kötüye kullanılabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. 2 milyardan fazla kullanıcı risk altında.

Galaksimiz boşlukta yüzüyor olabilir mi?

Bilim insanları, Samanyolu Galaksisi’nin dev bir “kozmik boşluk” içinde yer aldığını öne süren dikkat çekici bir teori üzerinde çalışıyor. Bu teori doğruysa, evrenin genişleme hızıyla ilgili yıllardır çözülemeyen gizemli bir çelişki olan “Hubble gerilimi” sonunda açıklanabilir.

Gökyüzünde hayat kurtaran teknoloji! Acil yardımda devrim

Kendi kendini yönetebilen ambulans drone, acil müdahale süreçlerini yeniden tanımladı. 120 kiloya kadar hasta taşıyabilen ve saatte 110 kilometre hızla 150 kilometre mesafeye ulaşabilen bu otonom drone, tasarımcısına 20 bin dolar ödül kazandırdı …

Çin, iletişim uydusunu fırlattı

Çin, yeni iletişim uydusu “ChinaSat-9C”yi uzaya gönderdi.

İrem Su Kocaoğlan Avrupa arenasına çıkacak

Modern Pentatlon Milli Takımı’na seçilen Malatyalı sporcu İrem Su Kocaoğlan, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenecek U-17 Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Toyota’yı satın almayı planlıyordu! Araç üretim devi iflas başvurusunda bulundu!

Çin otomotiv pazarında elektirik araç üretimiyle öne çıkan Neta Auto’nun iflas başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.