Animasyon stüdyolarının geleceği yapay zeka mı olacak?

Yapay Zeka ile Video Oluşturmanın Geleceği

Görsel ve video oluşturma konusunda yapay zekanın geldiği nokta oldukça ileri seviyede. Ancak video tarafında hala potansiyelinin tam olarak keşfedilmediğini söylemek mümkün. Yapay zeka ile video oluşturma süre bariyerinin kalkması durumunda neler olabileceğini merak ediyor musunuz? Daha uzun projeler, bölümler ya da hatta sinema filmleri yapılması mümkün olabilir.

Daha önce “Dünyanın ilk yapay zeka ile oluşturulan kısa filmi” gibi haberlere şahit olsak da, bu alanda daha ileri seviyelere ulaşmak için zaman gerektiği aşikar. Bazı animasyon stüdyoları ise yapay zekayı prodüksiyon süreçlerine dahil etmek istediklerini açıkladılar. Bu konuda ilk adımlardan biri de ünlü animasyon stüdyosu Toei’den geldi.

Toei, özellikle shonen türünde anime yapımlarıyla tanınan bir stüdyo olarak yapay zekayı gelecek projelerinde kullanmayı planladıklarını açıkça belirtti. Firma, Japonya merkezli Preferred Networks şirketine yatırım yaparak yapay zeka teknolojilerinden faydalanmayı hedefliyor. Bu sayede animasyon üretim süreçlerini daha verimli hale getirmeyi amaçlıyorlar.

Toei’nin yapay zekayı özellikle renklendirme, arka planlar ve storyboardlar gibi prodüksiyon süreçlerinde kullanmayı hedeflediği biliniyor. Yapay zeka, sahne geçişlerini düzeltebilir, doğru renkleri seçebilir ve arka planları fotoğraflardan oluşturabilir. Ancak, stüdyonun mevcut projelerine ne zaman yapay zeka entegre edeceği henüz netlik kazanmamış durumda.

Yapay zekanın sinema ve animasyon gibi eğlence sektörlerinde kullanılması, beraberinde bazı tartışmaları da getirebilir. Teknolojinin sanatçıların rızası olmadan projelere dahil edilmesi durumunda, bu durum işlerini tehdit edebilir. Ancak genel olarak yapay zekanın verimliliği artırdığı ve iş yükünü azalttığı söylenebilir.

Related Posts

Acemi sürücüler için oto uzmanlarının önerdiği 5 araç

Acemi sürücüler, ilk araç tercihlerinde hem güvenlikten hem de kullanım kolaylığından ödün vermek istemiyor. Oto uzmanlarının kapsamlı çarpışma testleri, sigorta maliyeti analizleri ve kullanıcı geri bildirimleri ışığında belirlediği beş model, bu ihtiyaçları en iyi şekilde karşılıyor.

Türkiye’nin 2024 Dijital İtibar Şampiyonları açıklandı

Dijital pazarlama ve iletişim alanında önemli bir referans kaynağı haline gelen DİR100, bu yıl da yalnızca dijitalde en çok konuşulan markaları değil, aynı zamanda pozitif dijital algı yaratan ve dijital varlığını dengeli bir şekilde yöneten …

Dijital İnsan Kaynakları yazılımı platformu İdenfit, çözümlerini İngiltere’de dünya pazarına sundu

Dünyanın önde gelen güvenlik teknolojileri markaları, İngiltere’de düzenlenen Avrupa’nın önde gelen güvenlik fuarı The Security Event (TSE) 2025’te buluştu. Bu yıl yaklaşık 17 bin güvenlik uzmanını ağırlayarak şimdiye kadarki en yüksek katılımcı …

Japonya ve Güney Kore’de neden telefonların kamerası sessize alınamıyor?

Akıllı telefonlarla fotoğraf çekerken çıkan “klik” sesi, Japonya’da hayatın sessiz anlarını bile delip geçiyor. Sanat galerilerinden tapınaklara, toplu taşıma araçlarından okul törenlerine kadar her yerde duyulan bu ses, kullanıcıların kendi tercihine bırakılamıyor.

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …