ATM’lerde para çekme limitleri değişti: İşte banka banka yeni limitler

Türkiye’de Nakit Talebi Arttı: ATM Para Çekme Limitlerinde Değişiklikler

Türkiye’de enflasyonun yüksek seviyelerde seyretmesine rağmen yeni banknot taleplerini reddeden ekonomi yönetimi, nakit kullanımının artan bir sorun haline gelmesine yol açıyor. Alışverişlerin çoğu kredi ve banka kartlarıyla yapılsa da, Kurban Bayramı öncesinde nakit paraya olan talebin artması bankacılık sektörünü harekete geçirdi.

Bankalar ATM Para Çekme Limitlerinde Değişiklik Yapıyor

Türkiye’nin önde gelen bankalarından Türkiye İş Bankası, kartlı para çekme limitini 10 bin TL’den 20 bin TL’ye yükseltti. Banka, tüm müşterilerine kartlı veya kartsız işlemler için 20.000 TL’ye kadar ücretsiz para çekme imkanı sunduğunu duyurdu.

DenizBank ise günlük ücretsiz para çekme limitini 10 bin TL’ye yükseltirken, diğer özel bankalar da benzer adımlar atmaya hazırlanıyor. Ancak, belirlenen limitler bazen kullanıcıların nakit ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalabiliyor. Bu durumda, yüksek komisyon oranlarıyla karşılaşmak kaçınılmaz oluyor.

ATM Para Çekme Limitleri Karşılaştırmalı Olarak Şöyle:

  • Yapı Kredi: 10 bin TL
  • Akbank: 10 bin TL
  • Denizbank: 10 bin TL
  • Türkiye İş Bankası: 20 bin TL
  • Vakıfbank: 20 bin TL
  • Ziraat Bankası: 10 bin TL
  • Halkbank: 10 bin TL
  • Garanti BBVA: 10 bin TL
  • ING Bank: 10 bin TL
  • Fibabanka: 15 bin TL
  • Enpara: 10 bin TL

Related Posts

Rekabet Kurulu, üç hazır beton şirketine ceza verdi

Rekabet Kurulu, Edirne’nin Keşan ilçesinde hazır beton üretimi ile satışı alanında faaliyet gösteren üç şirkete uzlaşma sonucu 10,2 milyon lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.

Trafik sigortasında yeni dönem: Hasar tespiti sil baştan!

Trafik sigortasında yeni bir düzenlemeye gidildi. Hasar tespit süreçlerinde eksper zorunluluğu getirildi. Araç işlemleri artık dijital olarak takip edilecek.

TCMB’den zorunlu karşılıklarla ilgili düzenleme

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası zorunlu karşılıklara tesis edilen faiz hesaplamasında değişikliğe gitti.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 6 gün içinde adım atılmazsa haklı fesih hakkı kayboluyor

İşçi veya işveren, ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırı bir durumla karşılaştığında iş sözleşmesini derhal feshedebilir. Ancak bu hakkın kullanılabilmesi için 6 iş günü kuralına uyulması gerekiyor. HaberTürk’ten Ahmet Kıvanç, bu kritik sürenin nasıl işlediği ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylarıyla anlatıldı.

Uzman isim tarih verdi: Kademeli emeklilik yolda

2023 yılında kabul edilen EYT düzenlemesinin ortaya çıkardığı ‘kademeli emeklilik’ sorunu tartışılmaya devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan konuya ilişkin peş peşe dikkat çeken uyarılar geldi. Karakaş, 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olan çalışanlara ilişkin kademeli emeklilik düzenlemesine gidileceğini belirtirken, değişiklikler için planlanan tarihleri paylaştı.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir