Selçuk Bayraktar’dan TB3 mesajı: Yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk

Bayraktar TB3, Kısa Pistli Gemiden Tam Otonom Kalkış-İniş Testlerini Başarıyla Sürdürüyor

Dünya havacılık tarihinde öne çıkan bir başarıya imza atan Bayraktar TB3, kısa pistli gemiden kalkış-iniş yapan ilk SİHA olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Milli SİHA, TCG Anadolu gemisinde gerçekleştirilen testlerde başarılı performans sergiledi.

Bayraktar TB3, Kasım 2024’te Muğla Aksaz açıklarında TCG Anadolu’dan başarıyla gerçekleştirilen gemi testlerinin ardından yeni bir başarıya imza attı. 22 Nisan itibarıyla gemide yeni test faaliyetlerine başlayan SİHA, Saros Körfezi’nde TCG Anadolu gemisinde 4 gün süren “kısa pistli gemiden tam otonom kalkış-iniş testlerini” başarıyla tamamladı.

Yürütülen son faaliyetler kapsamında Bayraktar TB3 PT-4 adlı prototip de ilk kez testlere katıldı. Keşan’daki Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden kalkan Bayraktar TB3 PT-4, TCG Anadolu’ya iniş yaparak test sürecine dahil oldu. Böylece TCG Anadolu gemisinde ilk kez 2 milli SİHA konuşlandı.

“Diğer görevlerle tarihe adını yazdırmaya devam edecek”

Testler sırasında gemiye gelen Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar liderliğindeki ekip, önemli bir adım attı. Bayraktar, test ekibine hitaben yaptığı konuşmada, “Bu projede yer almak benim için büyük bir gurur. Deniz havacılığına stratejik bir giriş yaparak yeni bir dünyanın kapılarını araladık.” dedi.

Bayraktar, SİHA’nın kısa pistli gemiden otomatik olarak kalkış yapması ve indiği konusunda önemli bir adım olduğunu vurgulayarak görevin başarısını kutladı. Bayraktar, “Diğer görevlerde de tarihe adını yazdırmaya devam edecek. Bugün önemli bir tarihe şahitlik ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Rekabet Kurulu, üç hazır beton şirketine ceza verdi

Rekabet Kurulu, Edirne’nin Keşan ilçesinde hazır beton üretimi ile satışı alanında faaliyet gösteren üç şirkete uzlaşma sonucu 10,2 milyon lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.

Trafik sigortasında yeni dönem: Hasar tespiti sil baştan!

Trafik sigortasında yeni bir düzenlemeye gidildi. Hasar tespit süreçlerinde eksper zorunluluğu getirildi. Araç işlemleri artık dijital olarak takip edilecek.

TCMB’den zorunlu karşılıklarla ilgili düzenleme

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası zorunlu karşılıklara tesis edilen faiz hesaplamasında değişikliğe gitti.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 6 gün içinde adım atılmazsa haklı fesih hakkı kayboluyor

İşçi veya işveren, ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırı bir durumla karşılaştığında iş sözleşmesini derhal feshedebilir. Ancak bu hakkın kullanılabilmesi için 6 iş günü kuralına uyulması gerekiyor. HaberTürk’ten Ahmet Kıvanç, bu kritik sürenin nasıl işlediği ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylarıyla anlatıldı.

Uzman isim tarih verdi: Kademeli emeklilik yolda

2023 yılında kabul edilen EYT düzenlemesinin ortaya çıkardığı ‘kademeli emeklilik’ sorunu tartışılmaya devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan konuya ilişkin peş peşe dikkat çeken uyarılar geldi. Karakaş, 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olan çalışanlara ilişkin kademeli emeklilik düzenlemesine gidileceğini belirtirken, değişiklikler için planlanan tarihleri paylaştı.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir