Trafik sigortasında yeni dönem: Hasar tespiti sil baştan!

Sigorta Düzenleme Kurumu’ndan Yeni Motorlu Araç Sigortası Düzenlemesi

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), trafik güvenliğini artırmak amacıyla motorlu araç sigortalarına ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı. Bu yeni düzenleme ile bir aracın “tam hasar” ya da “ağır hasar” olarak değerlendirilmesine ilişkin ölçütler netleştirildi.

Artık hasar tutarının aracın rayiç değerini aşması ve onarımın mümkün olmaması durumunda araç “tam hasar” kapsamında değerlendirilecek. Öte yandan, hasarın rayiç değerin yüzde 60’ını geçmesi ya da kritik parçaların zarar görmesi halinde araç “ağır hasar” statüsüne alınacak.

Eksper Zorunluluğu Getirildi

Tam ya da ağır hasar tespitinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi amacıyla, bu işlemlerin yalnızca 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu çerçevesinde yetkilendirilmiş sigorta eksperleri tarafından gerçekleştirilmesi zorunlu hale getirildi.

SBM Üzerinden Takip Edilecek

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, “Tam veya ağır hasara uğramış araçların ilgili mevzuata aykırı olarak ‘hurda tescil belgesi’ veya ‘trafikten çekilmiştir belgesi’ alınmaksızın alım-satıma konu edilmesini engellemek” amacıyla, sigorta şirketleri ve sigorta eksperleri tarafından yapılan işlemlerin takibinin, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi aracılığıyla yapılabilmesine imkân sağlandı.

Related Posts

Rekabet Kurulu, üç hazır beton şirketine ceza verdi

Rekabet Kurulu, Edirne’nin Keşan ilçesinde hazır beton üretimi ile satışı alanında faaliyet gösteren üç şirkete uzlaşma sonucu 10,2 milyon lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.

TCMB’den zorunlu karşılıklarla ilgili düzenleme

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası zorunlu karşılıklara tesis edilen faiz hesaplamasında değişikliğe gitti.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 6 gün içinde adım atılmazsa haklı fesih hakkı kayboluyor

İşçi veya işveren, ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırı bir durumla karşılaştığında iş sözleşmesini derhal feshedebilir. Ancak bu hakkın kullanılabilmesi için 6 iş günü kuralına uyulması gerekiyor. HaberTürk’ten Ahmet Kıvanç, bu kritik sürenin nasıl işlediği ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylarıyla anlatıldı.

Uzman isim tarih verdi: Kademeli emeklilik yolda

2023 yılında kabul edilen EYT düzenlemesinin ortaya çıkardığı ‘kademeli emeklilik’ sorunu tartışılmaya devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan konuya ilişkin peş peşe dikkat çeken uyarılar geldi. Karakaş, 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olan çalışanlara ilişkin kademeli emeklilik düzenlemesine gidileceğini belirtirken, değişiklikler için planlanan tarihleri paylaştı.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

Bakan Yumaklı: Hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hububat alanlarında ÇKS kayıtlarına göre; bir önceki yıla göre 2,7 milyon dekar artış ve tüm tarım alanlarında 4 milyon dekar artış tahmin ediyoruz. 3 yıllık açıkladığımız üretim planlaması sonunda ise hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir